Luontovalokuvaus-workshop Merenkurkun UNESCOn maailmanperintöalueella  
19-21.5.2023

Tule kokemaan ja ikuistamaan Merenkurkun maailmanperintöalueen ainutlaatuinen luonto ja maisemat osaavan paikallisoppaan kanssa. Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa UNESCOn luonnonperintökohde, jossa jääkauden aiheuttama maankohoaminen on esillä parhaiten koko maailmassa.

Merenkurkun saariston karu luonto tarjoaa lukemattomia ainutlaatuisia kuvauspaikkoja. Kurssin aikana paikalliset kohteet läpikotaisin tunteva oppaamme Jukka Viita-aho vie meidät sään mukaan valittuihin paikkoihin, joissa voimme kuvata De Geer -moreeneja ja muita luontokohteita, joita löytyy ainoastaan Merenkurkun karusta saaristosta.Sään salliessa käymme karuissa ulkomeren kohteissa, esimerkiksi Valassaarilla,jonka vuonna 1886 valmistunut majakka tunnetaan tarinan mukaan Pariisin Eiffelin tornin yhtenä ”pienoismallina”.

Majoittuminen ja ruokailut järjestetään Villa Meribjörkön korkeatasoisessa mökissä. Kurssilaisten käytössä on neljä erillistä majoitustilaa. Erillisestä hinnasta majoitus onnistuu myös 1 hengen huoneissa tai naapurissa sijaitsevissa mökeissä.

Valitsemme workshopiin säänmukaan otollisimmat kuvauskohteet yhdessä oppaan kanssa. Workshopin aikana on mahdollisuus nähdä ja ikuistaa paikallisten maisemien ja kiinteiden luontokohteiden lisäksi myös eläimistöä, kuten itämerennorppa, harmaahylje,merikotka, erilaiset muut saariston linnut ja eläimet. Oppaamme erinomainen paikallistuntemus tarjoaa osallistujille parhaat mahdollisuudet onnistuneiden kuvien ottamiseen ja ikimuistoisiin maisemiin. Päivien aikana luentoja tulee pitämään mm. "Merenkurkun shamaani" Palkittu luontokuvaaja Eero Murtomäki sekä muita alueemme osaajia. Mikäli sää sallii ja merikotkien pesinnät onnistuvat, osallistujat pääsevät halutessaan osallistumaan (kahden hengen ryhmissä) merikotkien rengastusretkelle.

Ohjelma:       (muokataan sään mukaan optimaaliseksi workshopin aikana)

1.     Päivä

 

-         Maailmanperintöalueen esittelyä ja säätiedotuksen sallimien kuvauspaikkojen läpikäyntiä

-         Teorialuento

-         Kuvausretkelle valoisaan aikaan, hyvissä ajoin ennen auringonlaskua

-         Retken jälkeen illallinen ja sauna käytössä

2.     Päivä

 

-         Aamukuvausretki lähistön kohteissa, retkieväät

-         Otettujen kuvien läpikäynti, arviointi ja teoria

-         Ruokailua ja päivälepo / vapaata aikaa

-         Iltakuvausretki hyvissä ajoin ennen auringonlaskua

-         Illallinen ja sauna

3.     Päivä

 

-         Aamukuvausretki sään mukaiseen paikkaan, retkieväät

-         Otettujen kuvien läpikäyntiä, arviointia ja teoriaa

-         Ruokailu ja workshopin yhteenveto

Kenelle ja mitä:

Workshop on tarkoitettu kokeneille valokuvaajille, jotka ovat tottuneita oman kuvausvälineistön käyttöön.Workshopissa tehdään yhteensä 4 kuvausretkeä (2 aamu ja 2 ilta) säänmahdollistamiin paikkoihin. Kulkuvälineenä toimii oppaan merikelpoinen avovene ja tarvittaessa minibussi. Pienryhmässä toteutettava workshop antaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen opetukseen ja opastukseen sekä seikkaperäiseen palautteenantoon.

Workshopin minimiosallistujamäärä on 5 hlö ja maksimi 6 hlö.

Hintaan kuuluu:

-         Kuljetukset Villa Meribjörköön Vaasan keskustasta tai lentoasemalta

-         Majoitus luksushuvilassa täysihoidolla sisältäen vuodevaatteet, pyyhkeen, kaikki ruokailut ja saunan käytön

-         3 päivän workshopin opetuksen ja opastukset

-         Vene- ja autokuljetukset kuvauspaikoille

-         Vastuuvakuutus

-         Arvonlisävero

Hintaan ei kuulu:

-         Henkilökohtainen matkavakuutus

-         Valokuvauskalusto

-         Säänmukainenvaatetus

-         Mahdolliset lisäyöpymiset

-         Matkustaminen Vaasaan

-         Alkoholijuomia (Meribjörköllä ei ole anniskeluoikeuksia), asiakkaat saavat tuoda mukanaan omat alkoholijuomat.

 

Hinta:

1190 € per henkilö. 1hh +100 € Varauksen yhteydessä laskutetaan 400 € varausmaksu, loppumaksu erääntyy viikkoa ennen Workshopia.

Varaa tästä